Dania główne/ Przekąski/ Wegańskie

Gzik wegański

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania potrzebujesz:

  • 400 g twarożku sojowego (użyłam firmy Provamel)
  • ½ małej cebuli
  • ząbek czosnku
  • garść szczypiorku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • około 1/2 łyżeczki soli
  • około 1/3 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  2. Twarożek połączyć z cebulą i czosnkiem, przyprawić. Dodać sok z cytryny, szczypiorek i wymieszać.
  3. Podawać z ugotowanymi ziemniakami w mundurkach.

Porady:

Cebulę można sparzyć – przełóż ją na sitko i przelej gorącą wodą.

Sól i pieprz dodaj do smaku.

 

Gzik wegański

Wydrukuj przepis
Porcje: 400 g Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 400 g twarożku sojowego (użyłam firmy Provamel)
  • ½ małej cebuli
  • ząbek czosnku
  • garść szczypiorku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • około 1/2 łyżeczki soli
  • około 1/3 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania

1

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

2

Twarożek połączyć z cebulą i czosnkiem, przyprawić. Dodać sok z cytryny, szczypiorek i wymieszać.

3

Podawać z ugotowanymi ziemniakami w mundurkach.

Notatki

Cebulę można sparzyć - przełóż ją na sitko i przelej gorącą wodą. Sól i pieprz dodaj do smaku.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz