Rozgrzewająca kasza jaglana na mleku kokosowym z dodatkiem chili, imbiru i trawy cytrynowej w sam raz na zimowe dni!
Składniki & przygotowanie
Do przygotowania potrzebne są :
- 150 g kaszy jaglanej
- puszka mleczka kokosowego
- 250 g piersi z indyka
- szalotka
- pak choi ( około 150 g)
- duża marchewka
- dymka
- 5 większych pieczarek
- 5 liści kafiru
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- sok z ½ limonki
- imbir ( długości około 3 cm)
- 3 centymetrowy kawałek papryczki chilli
- olej sezamowy lub zwykły
- 3 łyżeczki cukru brązowego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
-
- Mleko kokosowe przelać do garnka, dodać liście kafiru, i trawę cytrynową.
- Imbir i chili pokroić w drobną kostkę i dorzucić do mleka. Podgrzewać na małym ogniu.
- Mięso umyć, wyfiletować i pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do garna z mlekiem i gotować na małym ogniu
- Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać ciepłą wodą na sitku o drobnych oczkach. Dołożyć do gotującego mleka. Dodać cukier, 4 łyżeczki soku z limonki, sól i pieprz do smaku. Gotować delikatnie 10 minut pod przykryciem.
- W tym czasie umyć warzywa. Marchew obrać i pokroić w słupki. Pieczarki przeciąć na pół i kroić w plastry. Szalotkę posiekać w drobną kostkę. Pak choi i zieloną część dymki pokroić w plasterki.
- Na patelni rozgrzać łyżkę oleju sezamowego, dodać marchew i szalotkę. Dodać szczyptę soli i smażyć 3 minuty.
- Po upływie 10 minut wyjąć z garnka trawę cytrynową i kafir. Zmniejszyć ogień i dodać przysmażoną marchew, pieczarki i pak choi. Wymieszać i doprawić solą, pieprzem, cukrem, limonką i chili.
- Zdjąć z ognia. Przełożyć na talerze i podawać z posiekanymi liśćmi pak choi, dymką i chili.
Porady:
Podczas krojenia pak choi zostawić posiekane zielone liście do posypania na wierzch dania.
Kasza jaglana gotowana na mleku kokosowym z indykiem i warzywami
Wydrukuj przepisSkładniki
- 150 g kaszy jaglanej
- puszka mleczka kokosowego
- 250 g piersi z indyka
- szalotka
- pak choi ( około 150 g)
- duża marchewka
- dymka
- 5 większych pieczarek
- 5 liści kafiru
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- sok z ½ limonki
- imbir ( długości około 3 cm)
- 3 centymetrowy kawałek papryczki chilli
- olej sezamowy lub zwykły
- 3 łyżeczki cukru brązowego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Mleko kokosowe przelać do garnka, dodać liście kafiru, i trawę cytrynową.
Imbir i chili pokroić w drobną kostkę i dorzucić do mleka. Podgrzewać na małym ogniu.
Mięso umyć, wyfiletować i pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do garna z mlekiem i gotować na małym ogniu
Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać ciepłą wodą na sitku o drobnych oczkach. Dołożyć do gotującego mleka. Dodać cukier, 4 łyżeczki soku z limonki, sól i pieprz do smaku. Gotować delikatnie 10 minut pod przykryciem.
W tym czasie umyć warzywa. Marchew obrać i pokroić w słupki. Pieczarki przeciąć na pół i kroić w plastry. Szalotkę posiekać w drobną kostkę. Pak choi i zieloną część dymki pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju sezamowego, dodać marchew i szalotkę. Dodać szczyptę soli i smażyć 3 minuty.
Po upływie 10 minut wyjąć z garnka trawę cytrynową i kafir. Zmniejszyć ogień i dodać przysmażoną marchew, pieczarki i pak choi. Wymieszać i doprawić solą, pieprzem, cukrem, limonką i chili.
Zdjąć z ognia. Przełożyć na talerze i podawać z posiekanymi liśćmi pak choi, dymką i chili.
Notatki
Podczas krojenia pak choi zostawić posiekane zielone liście do posypania na wierzch dania.
17 komentarzy
Arvin
18 lutego, 2024 at 1:27 amMy brother suggested I might like this website. He was entirely
right. This post actually made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for
this info! Thanks!
Leann
18 lutego, 2024 at 2:47 amI enjoy reading through an article that will make men and women think.
Also, many thanks for allowing for me to comment!
Rudie
18 lutego, 2024 at 4:32 amSpot on with this write-up, I truly feel this site needs a great deal more
attention. I’ll probably be back again to see more,
thanks for the info!
Tahesha
18 lutego, 2024 at 5:06 amHey! I realize this is sort of off-topic but I had to ask.
Does running a well-established website like yours take a large amount of work?
I am completely new to writing a blog but I do write in my journal every day.
I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and thoughts online.
Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring blog owners.
Appreciate it!
Shoua
18 lutego, 2024 at 5:30 amWhen someone writes an paragraph he/she retains the thought of a user in his/her brain that how a user can understand it.
So that’s why this piece of writing is outstdanding. Thanks!
Alison
20 lutego, 2024 at 5:26 amThe other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested
to see if it can survive a thirty foot drop, just so
she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and
she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!
Chane
29 lutego, 2024 at 4:29 amHello, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!
Hulda
3 marca, 2024 at 8:01 pmI am sure this piece of writing has touched all the internet users, its really really fastidious article on building up new webpage.
Verla
3 marca, 2024 at 10:10 pmThankfulness to my father who informed me about this blog, this
weblog is in fact remarkable.
Margene
3 marca, 2024 at 10:29 pmHi, i think that i noticed you visited my site thus i got here to go back the desire?.I am
trying to to find things to enhance my web site!I guess its
good enough to use a few of your ideas!!
Buster
3 marca, 2024 at 11:35 pmHello There. I found your weblog the use of msn. This
is a very neatly written article. I’ll make sure to bookmark it and return to learn more
of your helpful info. Thanks for the post. I will certainly return.
Carin
4 marca, 2024 at 12:22 amFirst off I would like to say terrific blog! I had a quick question which I’d like to
ask if you do not mind. I was interested to know
how you center yourself and clear your mind before writing.
I have had difficulty clearing my mind in getting my ideas out.
I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes
are generally wasted simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
Appreciate it!
Jed
4 marca, 2024 at 1:19 amIt’s actually a cool and helpful piece of info. I’m satisfied that you
just shared this useful information with us.
Please stay us informed like this. Thanks for sharing.
Evan
4 marca, 2024 at 2:09 amI’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts in this sort of
house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web
site. Reading this info So i am satisfied to exhibit
that I’ve an incredibly good uncanny feeling I came upon just what I
needed. I so much certainly will make certain to do not omit this web site and
give it a look regularly.
Maple
5 marca, 2024 at 11:53 amHi there, You’ve done a fantastic job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends.
I am confident they will be benefited from this web site.
warung makan
6 marca, 2024 at 5:39 pmI blog frequently and I genuinely appreciate your information. This article has truly peaked my interest.
I’m going to book mark your website and keep checking for new information about once a
week. I opted in for your RSS feed too.
Stella
8 marca, 2024 at 2:43 amI blog quite often and I seriously appreciate your content.
This article has truly peaked my interest. I will take a note of your blog and keep checking for new details about
once a week. I opted in for your Feed too.