O mnie

Cześć, mam na imię Ania 🙂 Ukończyłam studia na kierunku hotelarstwo i gastronomia oraz food design. Nietrudno zgadnąć, że uwielbiam gotować. Ponad sześć lat temu dowiedziałam się, że choruję na celiakię. Nawyki żywieniowe, które nabywałam przez ponad 20 lat, nagle musiały się zmienić.

Rezygnacja z ulubionych dań, napojów czy słodyczy wydawała się niemożliwa, jednak żeby poprawić swój stan zdrowia, musiałam spróbować. Na początku było ciężko odnaleźć się w nowej sytuacji, zastanawiałam się nad tym co mogę jeść, co jest zabronione, czym zastąpić codziennie spożywane produkty, gdzie je kupić… Jednak z każdym kolejnym dniem na diecie, czułam się coraz lepiej. Dziś mogę śmiało powiedzieć, że warto było zrezygnować z glutenu, bo w końcu czuje się dobrze !

Moja kuchnia & blog

Dość długo zastanawiałam się nad założeniem bloga ale dzięki pomocy i mobilizacji bliskich mi osób w końcu pomysł został zrealizowany. Jest to dla mnie kolejne wyzwanie, ponieważ cały czas dowiaduje się i uczę czegoś nowego. Blog skierowany jest dla osób będących na diecie bezglutenowej, ale nie tylko ! Moja kuchnia jest wolna od glutenu, nie używam nabiału i unikam jajek. Chciałabym się podzielić moimi pomysłami i przepisami oraz pokazać, że wyeliminowanie glutenu nie oznacza rezygnacji z pysznego jedzenia.

Po prostu trzeba znaleźć swój sposób na gluten….

 

Moje ostatnie przepisy