O mnie

Mam na imię Ania, jestem studentką Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii i uwielbiam gotować. Ponad trzy lata temu dowiedziałam się, że choruję na celiakię. Nawyki żywieniowe, które nabywałam przez ponad 20 lat, nagle musiały się zmienić.

Rezygnacja z ulubionych dań, napojów czy słodyczy wydawała się niemożliwa, jednak żeby poprawić swój stan zdrowia, musiałam spróbować. Na początku było ciężko odnaleźć się w nowej sytuacji, zastanawiałam się nad tym co mogę jeść, co jest zabronione, czym zastąpić codziennie spożywane produkty, gdzie je kupić… Jednak z każdym kolejnym dniem na diecie, czułam się coraz lepiej. Dziś mogę śmiało powiedzieć, że warto było zrezygnować z glutenu, bo w końcu czuje się dobrze !

Moja kuchnia & blog

Dość długo zastanawiałam się nad założeniem bloga ale dzięki pomocy i mobilizacji bliskich mi osób w końcu pomysł został zrealizowany. Jest to dla mnie kolejne wyzwanie, ponieważ cały czas dowiaduje się i uczę czegoś nowego. Blog skierowany jest dla osób będących na diecie bezglutenowej, ale nie tylko ! Moja kuchnia jest wolna od glutenu, nie używam nabiału i unikam jajek. Chciałabym się podzielić moimi pomysłami i przepisami oraz pokazać, że wyeliminowanie glutenu nie oznacza rezygnacji z pysznego jedzenia.

Po prostu trzeba znaleźć swój sposób na gluten….

 

Moje ostatnie przepisy