Śniadania/ Szybkie

Płatki gryczane z figami i cynamonem

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania jednej porcji będziesz potrzebować:

  • ½ szklanki płatków gryczanych (użyłam firmy BIO harmonie)
  • 1 szklanka napoju ryżowo-kokosowego (użyłam firmy Natumi)
  • 2 kostki bezglutenowej gorzkiej czekolady (użyłam firmy Goplana)
  • 2 szczypty cynamonu
  • garść orzechów laskowych
  • 1 figa
  • opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy

Przygotowanie:

  1. Do garnka wsypać płatki gryczane i zalać napojem ryżowo-kokosowym. Zagotować i zdjąć z ognia. Odstawić na minutę, dwie. W tym czasie pokroić figę w plastry, a orzechy rozdrobnić.
  2. Do garnka dodać czekoladę, cynamon i wymieszać.
  3. Do miseczki przełożyć płatki, dodać figę i posypać orzechami. Na koniec polać syropem z agawy.

Płatki gryczane z figami i cynamonem

Wydrukuj przepis
Porcje: 1 porcja Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

  • ½ szklanki płatków gryczanych (użyłam firmy BIO harmonie)
  • 1 szklanka napoju ryżowo-kokosowego (użyłam firmy Natumi)
  • 2 kostki bezglutenowej gorzkiej czekolady (użyłam firmy Goplana)
  • 2 szczypty cynamonu
  • garść orzechów laskowych
  • 1 figa
  • opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy

Sposób przygotowania

1

Do garnka wsypać płatki gryczane i zalać napojem ryżowo-kokosowym. Zagotować i zdjąć z ognia. Odstawić na minutę, dwie. W tym czasie pokroić figę w plastry, a orzechy rozdrobnić.

2

Do garnka dodać czekoladę, cynamon i wymieszać.

3

Do miseczki przełożyć płatki, dodać figę i posypać orzechami. Na koniec polać syropem z agawy.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz