Śniadania/ Szybkie

Płatki gryczane z gorzką czekoladą i bananem

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania będziesz potrzebować:

  • ½ szklanki płatków gryczanych (użyłam firmy BIO harmonie)
  • 1 szklanka napoju ryżowo-kokosowego (użyłam firmy Natumi)
  • 2 kostki bezglutenowej gorzkiej czekolady (użyłam firmy Goplana)
  • garść orzechów brazylijskich
  • 1 banan
  • opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy

Przygotowanie:

  1. Do garnka wsypać płatki gryczane i zalać napojem ryżowo-kokosowym. Zagotować i zdjąć z ognia.
  2. Dodać czekoladę, syrop z agawy (jeśli jest dla Ciebie za mało słodkie) i wymieszać. Odstawić na 2 minuty. W tym czasie obrać banana i pokroić na plasterki.
  3. Do miseczki przełożyć płatki, dodać banana i posypać orzechami.

Płatki gryczane z gorzką czekoladą i bananem

Wydrukuj przepis
Porcje: 1 porcja Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

  • ½ szklanki płatków gryczanych (użyłam firmy BIO harmonie)
  • 1 szklanka napoju ryżowo-kokosowego (użyłam firmy Natumi)
  • 2 kostki bezglutenowej gorzkiej czekolady (użyłam firmy Goplana)
  • garść orzechów brazylijskich
  • 1 banan
  • opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy

Sposób przygotowania

1

Do garnka wsypać płatki gryczane i zalać napojem ryżowo-kokosowym. Zagotować i zdjąć z ognia.

2

Dodać czekoladę, syrop z agawy (jeśli jest dla Ciebie za mało słodkie) i wymieszać. Odstawić na 2 minuty. W tym czasie obrać banana i pokroić na plasterki.

3

Do miseczki przełożyć płatki, dodać banana i posypać orzechami.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz