Słodkie/ Śniadania

Płatki jaglane z borówkami

Składniki & przygotowanie

Do zrobienia jednej porcji potrzebujesz:

  • ½ szklanki płatków jaglanych (użyłam firmy BEZGLUTEN)
  • ¾ szklanki napoju migdałowego niesłodzonego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • garść orzechów pekan
  • 2 garście borówek

Przygotowanie :

    1. Do garnuszka wlać napój i wsypać płatki. Zagotować i gotować 2 minuty na małym ogniu, pamiętając o mieszaniu.
    2. Przełożyć do miseczki, posypać borówkami i orzechami. Na koniec polać syropem klonowym. Smacznego!

Porady:

Jeśli płatki wchłoną cały płyn i zaczną się przyklejać do garnka, dolej więcej napoju migdałowego.

Płatki jaglane z borówkami

Wydrukuj przepis
Porcje: 1 Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

  • ½ szklanki płatków jaglanych (użyłam firmy BEZGLUTEN)
  • ¾ szklanki napoju migdałowego niesłodzonego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • garść orzechów pekan
  • 2 garście borówek

Sposób przygotowania

1

Do garnuszka wlać napój i wsypać płatki. Zagotować i gotować 2 minuty na małym ogniu, pamiętając o mieszaniu.

2

Przełożyć do miseczki, posypać borówkami i orzechami. Na koniec polać syropem klonowym. Smacznego!

Notatki

Jeśli płatki wchłoną cały płyn i zaczną się przyklejać do garnka, dolej więcej napoju migdałowego.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz