Przekąski/ Sałatki/ Świąteczne

Wegańska sałatka jarzynowa

Wielkanoc nie odbędzie się bez sałatki jarzynowej. To właśnie ona, podczas wielkanocnego śniadania, najszybciej znika ze stołu (zaraz po jajkach ;)). Łatwa i szybka do przygotowania. Wystarczy pokroić warzywa w kostkę i wymieszać z majonezem.  Im drobniej pokrojone warzywa tym lepiej smakuje!

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania potrzebujesz:

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki ( korzeń)
  • 1  ziemniak
  • 4 ogórki konserwowe
  • ½ jabłka
  • 2 cm zielonej części pora
  • 3 łyżki wegańskiego, bezglutenowego majonezu
  • 2/3 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Marchew, pietruszkę i ziemniaka ugotować do miękkości w obierkach.
  2. W tym czasie pokroić ogórki, jabłko i por w drobną kostkę.
  3. Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kostkę.
  4. Wszystkie warzywa wymieszać w naczyniu z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.

 

Wegańska sałatka jarzynowa

Wydrukuj przepis

Składniki

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki ( korzeń)
  • 1 ziemniak
  • 4 ogórki korniszone
  • ½ jabłka
  • 2 cm zielonej części pora
  • 3 łyżki wegańskiego, bezglutenowego majonezu
  • 2/3 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Marchew, pietruszkę i ziemniaka ugotować do miękkości w obierkach.

2

W tym czasie pokroić ogórki, jabłko i por w drobną kostkę.

3

Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kostkę.

4

Wszystkie pokrojone warzywa wymieszać w naczyniu z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz