Desery/ Słodkie

Deser chia z musem mango

Z popularnych ostatnio nasion chia przygotowałam łatwy i pożywny deser. Po całonocnym chłodzeniu się w lodówce idealnie sprawdzi się jako smaczny deser lub przekąska do pracy. Pysznie smakuje z musem mango. Wygląda niewinnie, ale zapewniam, najeść się nim można do syta 🙂

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania będziesz potrzebować:

  • 600 ml mleka ryżowego
  • 9 łyżek nasion chia
  • 3 łyżki cukru
  • dojrzałe mango

Przygotowanie:

  1. Do naczynia wlać mleko, wsypać nasiona chia i cukier. Wymieszać za pomocą miksera ( 1-2 minuty).
  2. Przelać do słoiczków.
  3. Włożyć do lodówki. Po godzinie przemieszać a następnie zostawić na całą noc do schłodzenia.
  4. Następnego dnia obrać mango, pokroić i zblendować.
  5. Mus położyć na wierzch deseru. Podawać z owocami.

 

Deser chia z musem mango

Wydrukuj przepis
Porcje: 6 porcji Czas przygotowania: 10 minut + cała noc w lodówce

Składniki

  • 600 ml mleka ryżowego
  • 9 łyżek nasion chia
  • 3 łyżki cukru
  • dojrzałe mango

Sposób przygotowania

1

Do naczynia wlać mleko, wsypać nasiona chia i cukier. Wymieszać za pomocą miksera ( 1-2 minuty).

2

Przelać do słoiczków.

3

Włożyć do lodówki. Po godzinie przemieszać a następnie zostawić na całą noc do schłodzenia.

4

Następnego dnia obrać mango, pokroić i zblendować.

5

Mus położyć na wierzch deseru. Podawać z owocami.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz