Z popularnych ostatnio nasion chia przygotowałam łatwy i pożywny deser. Po całonocnym chłodzeniu się w lodówce idealnie sprawdzi się jako smaczny deser lub przekąska do pracy. Pysznie smakuje z musem mango. Wygląda niewinnie, ale zapewniam, najeść się nim można do syta 🙂
Składniki & przygotowanie
Do przygotowania będziesz potrzebować:
- 600 ml mleka ryżowego
- 9 łyżek nasion chia
- 3 łyżki cukru
- dojrzałe mango
- Do naczynia wlać mleko, wsypać nasiona chia i cukier. Wymieszać za pomocą miksera ( 1-2 minuty).
- Przelać do słoiczków.
- Włożyć do lodówki. Po godzinie przemieszać a następnie zostawić na całą noc do schłodzenia.
- Następnego dnia obrać mango, pokroić i zblendować.
- Mus położyć na wierzch deseru. Podawać z owocami.
Deser chia z musem mango
Wydrukuj przepisSkładniki
- 600 ml mleka ryżowego
- 9 łyżek nasion chia
- 3 łyżki cukru
- dojrzałe mango
Sposób przygotowania
Do naczynia wlać mleko, wsypać nasiona chia i cukier. Wymieszać za pomocą miksera ( 1-2 minuty).
Przelać do słoiczków.
Włożyć do lodówki. Po godzinie przemieszać a następnie zostawić na całą noc do schłodzenia.
Następnego dnia obrać mango, pokroić i zblendować.
Mus położyć na wierzch deseru. Podawać z owocami.
Brak komentarzy