Składniki & przygotowanie
Do przygotowania potrzebujesz:
- 400 g twarożku sojowego (użyłam firmy Provamel)
- ½ małej cebuli
- ząbek czosnku
- garść szczypiorku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- około 1/2 łyżeczki soli
- około 1/3 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
- Twarożek połączyć z cebulą i czosnkiem, przyprawić. Dodać sok z cytryny, szczypiorek i wymieszać.
- Podawać z ugotowanymi ziemniakami w mundurkach.
Porady:
Cebulę można sparzyć – przełóż ją na sitko i przelej gorącą wodą.
Sól i pieprz dodaj do smaku.
Gzik wegański
Wydrukuj przepisSkładniki
- 400 g twarożku sojowego (użyłam firmy Provamel)
- ½ małej cebuli
- ząbek czosnku
- garść szczypiorku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- około 1/2 łyżeczki soli
- około 1/3 łyżeczki pieprzu
Sposób przygotowania
1
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
2
Twarożek połączyć z cebulą i czosnkiem, przyprawić. Dodać sok z cytryny, szczypiorek i wymieszać.
3
Podawać z ugotowanymi ziemniakami w mundurkach.
Notatki
Cebulę można sparzyć - przełóż ją na sitko i przelej gorącą wodą. Sól i pieprz dodaj do smaku.
Brak komentarzy