Dania główne/ Mięsa

Karkówka z grilla

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania będziesz potrzebować :

  • 6 plastrów karkówki (około 700 g)
  • 100 ml oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 i ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego w przyprawie
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 cebula

Przygotowanie:

  1. Karkówkę lekko rozbić. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
  2. W misce wymieszać przyprawy i dodać olej. Wymieszać.
  3. Mięso zalać marynatą, dokładnie rozprowadzić po każdym kawałku mięsa i obłożyć cebulą.
  4. Odstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.
  5. Zamarynowane mięso usmażyć na grillu, około 10 minut z każdej strony.

Karkówka z grilla

Wydrukuj przepis
Porcje: 6 sztuk Czas przygotowania: 30 minut + noc w lodówce

Składniki

  • 6 plastrów karkówki (około 700 g)
  • 100 ml oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 i ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego w przyprawie
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 cebula

Sposób przygotowania

1

Karkówkę lekko rozbić. Cebulę obrać i pokroić w piórka.

2

W misce wymieszać przyprawy i dodać olej. Wymieszać.

3

Mięso zalać marynatą, dokładnie rozprowadzić po każdym kawałku mięsa i obłożyć cebulą.

4

Odstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.

5

Zamarynowane mięso usmażyć na grillu, około 10 minut z każdej strony.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz