Śniadania

Kasza jaglana ze śliwkami i cynamonem

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania jednej porcji będziesz potrzebować :

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 3 śliwki
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 100 ml wody

Przygotowanie:

  1. Kaszę umieścić na sitku o drobnych oczkach i dokładnie przepłukać. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować pod przykryciem 10 minut na bardzo mały ogniu. Odstawić i zostawić pod przykrywką na 5 minut.
  2. W tym czasie wydrylować śliwki i pokroić na mniejsze części. Wymieszać z cynamonem i przełożyć na patelnię. Śliwki smażyć chwilę, aby się nie rozleciały.
  3. Kiedy kasza się ugotuję, dodać do niej miód i wymieszać. Następnie dodać śliwki, podgrzać i ponownie wymieszać.

Kasza jaglana ze śliwkami i cynamonem

Wydrukuj przepis
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 3 śliwki
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 100 ml wody

Sposób przygotowania

1

Kaszę umieścić na sitku o drobnych oczkach i dokładnie przepłukać. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować pod przykryciem 10 minut na mały ogniu. Odstawić i zostawić pod przykrywką na 5 minut.

2

W tym czasie wydrylować śliwki i pokroić na mniejsze części. Wymieszać z cynamonem i przełożyć na patelnię. Śliwki smażyć chwilę, aby się nie rozleciały.

3

Kiedy kasza się ugotuję, dodać do niej miód i wymieszać. Następnie dodać śliwki, podgrzać i ponownie wymieszać.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz