Bez cukru/ Słodkie/ Świąteczne

Krem daktylowy bez cukru

Krem daktylowy idealnie nadaje się do mazurka. Nie zawiera cukru i laktozy. Można go stosować jako zamiennik kajmaku.

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania kremu będziesz potrzebować:

  • 100 g suszonych daktyli
  • 100 ml napoju ryżowego
  • 2 łyżki syropu karobowego
  • szczypta soli
  • woda

Przygotowanie:

  1. Daktyle namoczyć kilka minut w gorącej wodzie. Odcedzić.
  2. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.

Przepis na mazurek znajdziesz TU.

Krem daktylowy bez cukru

Wydrukuj przepis
Porcje: mały słoiczek Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 100 g suszonych daktyli
  • 100 ml napoju ryżowego
  • 2 łyżki syropu karobowego
  • szczypta soli
  • woda

Sposób przygotowania

1

Daktyle namoczyć kilka minut w gorącej wodzie. Odcedzić.

2

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz