Dodatki

Kurki z cebulą i szczypiorkiem

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania kurek potrzebujesz:

  • 200 g kurek
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki masła (użyłam wegańskiego)
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

    1. Kurki dokładnie oczyścić i osuszyć. Większe grzyby przekroić na pół.
    2. Cebulę pokroić w kostkę.
    3. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć minutę. Dodać kurki, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na dużym ogniu, aż woda z patelni wyparuje.
    4. Kurki podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

Porady:

  1. Przygotowane w ten sposób kurki idealnie pasują do grillowanych mięs.

Kurki z cebulą i szczypiorkiem

Wydrukuj przepis
Porcje: 200 g Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 200 g kurek
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki masła (użyłam wegańskiego)
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1

Kurki dokładnie oczyścić i osuszyć. Większe grzyby przekroić na pół.

2

Cebulę pokroić w kostkę.

3

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć minutę. Dodać kurki, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na dużym ogniu, aż woda z patelni wyparuje.

4

Kurki podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

Notatki

Przygotowane w ten sposób kurki idealnie pasują do grillowanych mięs.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz