Składniki & przygotowanie
Do przygotowania jednej porcji będziesz potrzebować:
- ½ szklanki płatków gryczanych (użyłam firmy BIO harmonie)
- 1 szklanka napoju ryżowo-kokosowego (użyłam firmy Natumi)
- 2 kostki bezglutenowej gorzkiej czekolady (użyłam firmy Goplana)
- 2 szczypty cynamonu
- garść orzechów laskowych
- 1 figa
- opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy
Przygotowanie:
- Do garnka wsypać płatki gryczane i zalać napojem ryżowo-kokosowym. Zagotować i zdjąć z ognia. Odstawić na minutę, dwie. W tym czasie pokroić figę w plastry, a orzechy rozdrobnić.
- Do garnka dodać czekoladę, cynamon i wymieszać.
- Do miseczki przełożyć płatki, dodać figę i posypać orzechami. Na koniec polać syropem z agawy.
Płatki gryczane z figami i cynamonem
Wydrukuj przepisSkładniki
- ½ szklanki płatków gryczanych (użyłam firmy BIO harmonie)
- 1 szklanka napoju ryżowo-kokosowego (użyłam firmy Natumi)
- 2 kostki bezglutenowej gorzkiej czekolady (użyłam firmy Goplana)
- 2 szczypty cynamonu
- garść orzechów laskowych
- 1 figa
- opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy
Sposób przygotowania
1
Do garnka wsypać płatki gryczane i zalać napojem ryżowo-kokosowym. Zagotować i zdjąć z ognia. Odstawić na minutę, dwie. W tym czasie pokroić figę w plastry, a orzechy rozdrobnić.
2
Do garnka dodać czekoladę, cynamon i wymieszać.
3
Do miseczki przełożyć płatki, dodać figę i posypać orzechami. Na koniec polać syropem z agawy.
Brak komentarzy