Składniki & przygotowanie
Do przygotowania będziesz potrzebować:
- ½ szklanki płatków gryczanych (użyłam firmy BIO harmonie)
- 1 szklanka napoju ryżowo-kokosowego (użyłam firmy Natumi)
- 2 kostki bezglutenowej gorzkiej czekolady (użyłam firmy Goplana)
- garść orzechów brazylijskich
- 1 banan
- opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy
Przygotowanie:
- Do garnka wsypać płatki gryczane i zalać napojem ryżowo-kokosowym. Zagotować i zdjąć z ognia.
- Dodać czekoladę, syrop z agawy (jeśli jest dla Ciebie za mało słodkie) i wymieszać. Odstawić na 2 minuty. W tym czasie obrać banana i pokroić na plasterki.
- Do miseczki przełożyć płatki, dodać banana i posypać orzechami.
Płatki gryczane z gorzką czekoladą i bananem
Wydrukuj przepisSkładniki
- ½ szklanki płatków gryczanych (użyłam firmy BIO harmonie)
- 1 szklanka napoju ryżowo-kokosowego (użyłam firmy Natumi)
- 2 kostki bezglutenowej gorzkiej czekolady (użyłam firmy Goplana)
- garść orzechów brazylijskich
- 1 banan
- opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy
Sposób przygotowania
1
Do garnka wsypać płatki gryczane i zalać napojem ryżowo-kokosowym. Zagotować i zdjąć z ognia.
2
Dodać czekoladę, syrop z agawy (jeśli jest dla Ciebie za mało słodkie) i wymieszać. Odstawić na 2 minuty. W tym czasie obrać banana i pokroić na plasterki.
3
Do miseczki przełożyć płatki, dodać banana i posypać orzechami.
Brak komentarzy