Składniki & przygotowanie
Do zrobienia jednej porcji potrzebujesz:
- ½ szklanki płatków jaglanych (użyłam firmy BEZGLUTEN)
- ¾ szklanki napoju migdałowego niesłodzonego
- 1 łyżka syropu klonowego
- garść orzechów pekan
- 2 garście borówek
Przygotowanie :
-
- Do garnuszka wlać napój i wsypać płatki. Zagotować i gotować 2 minuty na małym ogniu, pamiętając o mieszaniu.
- Przełożyć do miseczki, posypać borówkami i orzechami. Na koniec polać syropem klonowym. Smacznego!
Porady:
Jeśli płatki wchłoną cały płyn i zaczną się przyklejać do garnka, dolej więcej napoju migdałowego.
Płatki jaglane z borówkami
Wydrukuj przepisSkładniki
- ½ szklanki płatków jaglanych (użyłam firmy BEZGLUTEN)
- ¾ szklanki napoju migdałowego niesłodzonego
- 1 łyżka syropu klonowego
- garść orzechów pekan
- 2 garście borówek
Sposób przygotowania
1
Do garnuszka wlać napój i wsypać płatki. Zagotować i gotować 2 minuty na małym ogniu, pamiętając o mieszaniu.
2
Przełożyć do miseczki, posypać borówkami i orzechami. Na koniec polać syropem klonowym. Smacznego!
Notatki
Jeśli płatki wchłoną cały płyn i zaczną się przyklejać do garnka, dolej więcej napoju migdałowego.
Brak komentarzy