Śniadania

Płatki jaglane na mleku ryżowym z malinami

 

Składniki & przygotowanie

Potrzebujesz:

  • 40 g płatków jaglanych (użyłam z firmy Incola)
  • 50 g malin (mogą być mrożone)
  • 100 ml mleka ryżowego
  • opcjonalnie 1 łyżeczka miodu
  • banan
  • garść borówek

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlać mleko, dodać płatki i maliny. Gotować 5 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać miód.
  2. Banana obrać i pokroić w plastry.
  3. Płatki przełożyć do miseczki, podawać z bananem i borówkami.

Porady:

Mona użyć innego mleka roślinnego np: sojowe, migdałowe.

Płatki można podawać z dowolnymi ulubionymi owocami.

Płatki jaglane na mleku ryżowym z malinami

Wydrukuj przepis
Porcje: 1 porcja Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 40 g płatków jaglanych (użyłam z firmy Incola)
  • 50 g malin (mogą być mrożone)
  • 100 ml mleka ryżowego
  • opcjonalnie 1 łyżeczka miodu
  • banan
  • garść borówek

Sposób przygotowania

1

Do garnka wlać mleko, dodać płatki i maliny. Gotować 5 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać miód.

2

Banana obrać i pokroić w plastry.

3

Płatki przełożyć do miseczki, podawać z bananem i borówkami.

Notatki

Mona użyć innego mleka roślinnego np: sojowe, migdałowe. Płatki można podawać z dowolnymi ulubionymi owocami.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz