Składniki & przygotowanie
Do przygotowania polewy będziesz potrzebować:
- 100 g suszonych daktyli bez pestek
- około 100 ml napoju ryżowego bez cukru
- 1 łyżka pasty z orzechów laskowych
dodatkowo:
- blender
Przygotowanie:
- Daktyle zalać wodą i namoczyć przez noc.
- Kolejnego dnia daktyle odcedzić i zblendować.
- Do garnka wlać napój roślinny i dodać pastę orzechową. Chwilę podgrzewać, aż pasta się rozpuści. Wymieszać trzepaczką i zdjąć z ognia.
- Daktyle połączyć z napojem roślinnym i zblendować ponownie do uzyskania gładkiej masy.
Porady:
Jeśli polewa jest za gęsta, to dodać więcej napoju roślinnego.
Polewa daktylowo- orzechowa do ciasta
Wydrukuj przepisSkładniki
- 100 g suszonych daktyli bez pestek
- około 100 ml napoju ryżowego bez cukru
- 1 łyżka pasty z orzechów laskowych
- dodatkowo:
- blender
Sposób przygotowania
1
Daktyle zalać wodą i namoczyć przez noc.
2
Kolejnego dnia daktyle odcedzić i zblendować.
3
Do garnka wlać napój roślinny i dodać pastę orzechową. Chwilę podgrzewać, aż pasta się rozpuści. Wymieszać trzepaczką i zdjąć z ognia.
4
Daktyle połączyć z napojem roślinnym i zblendować ponownie do uzyskania gładkiej masy.
Notatki
Jeśli polewa jest za gęsta, to dodać więcej napoju roślinnego.
Brak komentarzy