Bez cukru/ Słodkie/ Świąteczne

Polewa daktylowo- orzechowa do ciasta

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania polewy będziesz potrzebować:

  • 100 g suszonych daktyli bez pestek
  • około 100 ml napoju ryżowego bez cukru
  • 1 łyżka pasty z orzechów laskowych

dodatkowo:

  • blender

Przygotowanie:

  1. Daktyle zalać wodą i namoczyć przez noc.
  2. Kolejnego dnia daktyle odcedzić i zblendować.
  3. Do garnka wlać napój roślinny i dodać pastę orzechową. Chwilę podgrzewać, aż pasta się rozpuści. Wymieszać trzepaczką i zdjąć z ognia.
  4. Daktyle połączyć z napojem roślinnym i zblendować ponownie do uzyskania gładkiej masy.

Porady:

Jeśli polewa jest za gęsta, to dodać więcej napoju roślinnego.

Polewa daktylowo- orzechowa do ciasta

Wydrukuj przepis
Czas przygotowania: 5 minut +namoczenie daktyli

Składniki

  • 100 g suszonych daktyli bez pestek
  • około 100 ml napoju ryżowego bez cukru
  • 1 łyżka pasty z orzechów laskowych
  • dodatkowo:
  • blender

Sposób przygotowania

1

Daktyle zalać wodą i namoczyć przez noc.

2

Kolejnego dnia daktyle odcedzić i zblendować.

3

Do garnka wlać napój roślinny i dodać pastę orzechową. Chwilę podgrzewać, aż pasta się rozpuści. Wymieszać trzepaczką i zdjąć z ognia.

4

Daktyle połączyć z napojem roślinnym i zblendować ponownie do uzyskania gładkiej masy.

Notatki

Jeśli polewa jest za gęsta, to dodać więcej napoju roślinnego.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz