Już dzisiaj warto pomyśleć co zjemy po sylwestrowej zabawie. U mnie najlepiej sprawdza się rosół. Jutro tylko odgrzejemy i obiad gotowy:)
Składniki & przygotowanie
- kurczak zagrodowy
- 2,5 l wody
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- ½ selera
- mały por
- ½ pomidora
- natka pietruszki
- kilka liści lubczyku
- 3 kulki ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- pieprz, sól
- Kurczaka umyć i wyfiletować.
- Do dużego garnka wlać zimną wodę i włożyć kurczaka. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut.
- W tym czasie umyć i obrać warzywa.
- Po pływie 20 minut zdjąć szumowiny jeśli się pojawiły i dołożyć warzywa do garnka.
- Dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Gotować aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dołożyć lubczyk i natkę pietruszki.
- Podajemy z bezglutenowym makaronem, gotowaną marchewka i świeżą natką pietruszki.
Rosół z kurczaka zagrodowego
Wydrukuj przepisSkładniki
- kurczak zagrodowy
- 2,5 l wody
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- ½ selera
- mały por
- ½ pomidora
- natka pietruszki
- kilka liści lubczyku
- 3 kulki ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- pieprz, sól
Sposób przygotowania
Kurczaka umyć i wyfiletować.
Do dużego garnka wlać zimną wodę i włożyć kurczaka. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut.
W tym czasie umyć i obrać warzywa.
Po pływie 20 minut zdjąć szumowiny jeśli się pojawiły i dołożyć warzywa do garnka.
Dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz i gotować aż warzywa zmiękną. Pod koniec dołożyć lubczyk i natkę pietruszki.
Podajemy z bezglutenowym makaronem, gotowaną marchewka i świeżą natką pietruszki.
Brak komentarzy