Dodatki

Ryż z cebulą

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania potrzebujesz:

  • 2 woreczki ugotowanego ryżu
  • 3 łyżki masła (użyłam wegańskiego)
  • 1 cebula

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać masło i dodać cebulę. Smażyć około dwóch minut, aż nabierze złotego koloru.
  2. Na patelnię dodać ryż i wszystko wymieszać. Podgrzać na średnim ogniu. Podawać jako dodatek np. do mięs.

Ryż z cebulą

Wydrukuj przepis
Porcje: 4 porcje Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

  • 2 woreczki ugotowanego ryżu
  • 3 łyżki masła (użyłam wegańskiego)
  • 1 cebula

Sposób przygotowania

1

Na patelni rozgrzać masło i dodać cebulę. Smażyć około dwóch minut, aż nabierze złotego koloru.

2

Na patelnię dodać ryż i wszystko wymieszać. Podgrzać na średnim ogniu . Podawać jako dodatek np. do mięs.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz