Lekkostrawne/ Śniadania/ Szybkie

Ryż z jabłkiem

Zdarza się, że zostaje mi ryż z obiadu. Co z nim zrobić, żeby się nie zmarnował? Zjeść go na śniadanie z dodatkiem jabłka i cynamonu 🙂

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania jednej porcji będziesz potrzebować :

  • 100g ugotowanego ryżu
  • jabłko
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru brązowego

Przygotowanie:

  1. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  2. Jabłko przełożyć na patelnię i prażyć chwilę na małym ogniu, dodać cukier i wymieszać. Następnie wsypać ryż i cynamon. Wymieszać  i podgrzać około minuty.

Porady:

Ilość cukru zależy od Ciebie 😉

Ryż z jabłkiem

Wydrukuj przepis
Porcje: 1 porcja Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

  • 100g ugotowanego ryżu
  • jabłko
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru brązowego

Sposób przygotowania

1

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

2

Jabłko przełożyć na patelnię i prażyć chwilę na małym ogniu, dodać cukier i wymieszać. Następnie wsypać ryż i cynamon. Wymieszać i podgrzać około minuty.

Notatki

Ilość cukru zależy od Ciebie 😉

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz