Składniki & przygotowanie
Do przygotowania potrzebujesz:
- 1 cukinia
- 2 kapusty pak choi
- 2 marchewki
- 100 g pieczarek
- 3 szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 2 litry wody
- imbir wielkości kciuka
- 1 łyżeczka posiekanego chili
- 3 ziarna kardamonu
- 2 gwiazdy anyżu
- 5 goździków
- ½ łyżeczki kolendry
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 4 łyżki bezglutenowego sosu ostrygowego
- 3 łyżki bezglutenowego sosu sojowego
- 2 łyżeczki cukru brązowego
- sól do smaku
dodatkowo:
- opakowanie makaronu ryżowego
- świeża kolendra
- limonka
Wykonanie:
- Na patelni uprażyć przez kilka minut przyprawy: kardamon, anyż, goździki, kolendrę, pieprz cayenne. Następnie przełożyć je do moździerza i utrzeć z wyjątkiem anyżu.
- Szalotkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Imbir również obrać i pokroić w wąskie słupki.
- Na wcześniej użytej patelni rozgrzać olej sezamowy. Wrzucić szalotkę, chili, imbir i usmażyć. Dodać utarte przyprawy i anyż. Zalać wodą i przelać do dużego garnka.
- Wodę zagotować. Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę.
- Do gotującej wody dodać sos ostrygowy, sojowy i cukier. Następnie wrzucić marchew i czosnek, a po 2 minutach cukinię. Kiedy warzywa zmiękną, ale nadal będą chrupiące dodać pieczarki i pak choi. Zdjąć z ognia i doprawić.
- Zupę podawać z ugotowanym makaronem ryżowym, kolendrą i limonką.
Warzywne Pho
Wydrukuj przepisSkładniki
- 1 cukinia
- 2 kapusty pak choi
- 2 marchewki
- 100 g pieczarek
- 3 szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 2 litry wody
- imbir wielkości kciuka
- 1 łyżeczka posiekanego chili
- 3 ziarna kardamonu
- 2 gwiazdy anyżu
- 5 goździków
- ½ łyżeczki kolendry
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 4 łyżki bezglutenowego sosu ostrygowego
- 3 łyżki bezglutenowego sosu sojowego
- 2 łyżeczki cukru brązowego
- sól do smaku
- dodatkowo:
- opakowanie makaronu ryżowego
- świeża kolendra
- limonka
Sposób przygotowania
1. Na patelni uprażyć przez kilka minut przyprawy: kardamon, anyż, goździki, kolendrę, pieprz cayenne. Następnie przełożyć je do moździerza i utrzeć z wyjątkiem anyżu.
2. Szalotkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Imbir również obrać i pokroić w wąskie słupki.
3. Na wcześniej użytej patelni rozgrzać olej sezamowy. Wrzucić szalotkę, chili, imbir i usmażyć. Dodać utarte przyprawy i anyż. Zalać wodą i przelać do dużego garnka.
4. Wodę zagotować. Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę.
5. Do gotującej wody dodać sos ostrygowy, sojowy i cukier. Następnie wrzucić marchew i czosnek, a po 2 minutach cukinię. Kiedy warzywa zmiękną, ale nadal będą chrupiące dodać pieczarki i pak choi. Zdjąć z ognia i doprawić.
6. Zupę podawać z ugotowanym makaronem ryżowym, kolendrą i limonką.
8 komentarzy
Obinqx
13 sierpnia, 2024 at 10:04 ambuy lasuna online cheap – himcolin pills himcolin drug
Xwbmka
19 sierpnia, 2024 at 2:54 pmbuy besivance generic – purchase carbocisteine generic sildamax order online
Nyngzq
24 sierpnia, 2024 at 7:45 amorder neurontin 600mg generic – cheap ibuprofen buy generic sulfasalazine online
Swrfyp
24 sierpnia, 2024 at 8:51 ambuy probenecid without prescription – buy monograph 600mg without prescription tegretol 200mg uk
Eiylln
28 sierpnia, 2024 at 4:52 pmhow to buy mebeverine – mebeverine oral buy pletal generic
Mxasvb
29 sierpnia, 2024 at 9:32 pmcelecoxib for sale online – purchase indomethacin for sale cost indomethacin 75mg
Ztmhzm
6 września, 2024 at 7:31 amvoltaren 100mg cost – buy aspirin 75 mg aspirin 75 mg uk
Laiabz
6 września, 2024 at 12:25 pmpurchase rumalaya sale – oral shallaki how to buy endep