Wielkanoc nie odbędzie się bez sałatki jarzynowej. To właśnie ona, podczas wielkanocnego śniadania, najszybciej znika ze stołu (zaraz po jajkach ;)). Łatwa i szybka do przygotowania. Wystarczy pokroić warzywa w kostkę i wymieszać z majonezem. Im drobniej pokrojone warzywa tym lepiej smakuje!
Składniki & przygotowanie
Do przygotowania potrzebujesz:
- 3 marchewki
- 2 pietruszki ( korzeń)
- 1 ziemniak
- 4 ogórki konserwowe
- ½ jabłka
- 2 cm zielonej części pora
- 3 łyżki wegańskiego, bezglutenowego majonezu
- 2/3 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Marchew, pietruszkę i ziemniaka ugotować do miękkości w obierkach.
- W tym czasie pokroić ogórki, jabłko i por w drobną kostkę.
- Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kostkę.
- Wszystkie warzywa wymieszać w naczyniu z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
Wegańska sałatka jarzynowa
Wydrukuj przepisSkładniki
- 3 marchewki
- 2 pietruszki ( korzeń)
- 1 ziemniak
- 4 ogórki korniszone
- ½ jabłka
- 2 cm zielonej części pora
- 3 łyżki wegańskiego, bezglutenowego majonezu
- 2/3 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Marchew, pietruszkę i ziemniaka ugotować do miękkości w obierkach.
W tym czasie pokroić ogórki, jabłko i por w drobną kostkę.
Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie pokrojone warzywa wymieszać w naczyniu z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy