Dania główne/ Makarony/ Wegańskie

Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

 

Składniki & przygotowanie

Do przygotowania pesto będziesz potrzebować:

  • 2 doniczki bazylii (około 50 g)
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 30 g orzechów włoskich
  • 100 ml oliwy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Bazylię, czosnek, orzechy i oliwę zmiksować w termomiksie. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz zmiksować.
  2. Podawać z ulubionym bezglutenowym makaronem.

Porady:

Po wymieszaniu pesto z makaronem wychodzi około 6 porcji.

 

Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

Wydrukuj przepis
Porcje: dla 6 osób Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 2 doniczki bazylii (około 50 g)
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 30 g orzechów włoskich
  • 100 ml oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1

Bazylię, czosnek, orzechy i oliwę zmiksować w termomiksie. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz zmiksować.

2

Podawać z ulubionym bezglutenowym makaronem.

Notatki

Po wymieszaniu pesto z makaronem wychodzi około 6 porcji.

Mogą rownież Ci się spodobać

Brak komentarzy

Zostaw komentarz