Składniki & przygotowanie
Do przygotowania pesto będziesz potrzebować:
- 2 doniczki bazylii (około 50 g)
- 1 duży ząbek czosnku
- 30 g orzechów włoskich
- 100 ml oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Bazylię, czosnek, orzechy i oliwę zmiksować w termomiksie. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz zmiksować.
- Podawać z ulubionym bezglutenowym makaronem.
Porady:
Po wymieszaniu pesto z makaronem wychodzi około 6 porcji.
Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich
Wydrukuj przepisSkładniki
- 2 doniczki bazylii (około 50 g)
- 1 duży ząbek czosnku
- 30 g orzechów włoskich
- 100 ml oliwy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1
Bazylię, czosnek, orzechy i oliwę zmiksować w termomiksie. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz zmiksować.
2
Podawać z ulubionym bezglutenowym makaronem.
Notatki
Po wymieszaniu pesto z makaronem wychodzi około 6 porcji.
Brak komentarzy