Bezglutenowe i wegańskie pączki z powidłami

Nie zliczę, ile prób wykonałam, aby przygotować bezglutenowe i wegańskie pączki, które nadają się do formowania i wyrastają.  Jeśli szukasz przepisu na pączki, nie kładzione łyżką, przypominające w formie tradycyjne pączki, to ten przepis jest dla Ciebie. Jednakże, wymaga on dłuższego czasu przygotowania i zaangażowania. Jeśli szukasz szybkiego i prostego przepisu to skorzystaj z: szybkie mini pączki kładzione łyżką (przepis zawiera jajka)   przepis nie zawiera: glutenu, nabiału, jajek, Składniki & przygotowanie Do przygotowania 12 małych pączków będziesz potrzebować: 250 g bezglutenowej mąki do chleba Mix B Schar 7 g bezglutenowych suchych drożdży około 200 ml napoju roślinnego bez cukru 20 g drobnego cukru 20 g cukru wanilinowego 1 łyżka spirytusu (ewentualnie octu spirytusowego) 1 łyżeczka octu jabłkowego 50 ml oleju kokosowego (w płynnej postaci) około 1 l oleju do smażenia szczypta soli mąka ryżowa do podsypania Dodatkowo: powidła lukier do polania pączków ręcznik papierowy wałek szpryca lub rękaw cukierniczy z odpowiednią końcówka do szprycowania pączków Przygotowanie: Napój roślinny podgrzać w garnku. Przelać do miseczki i wsypać drożdże. Odstawić, aż drożdże zaczną rosnąć (około 5 minut). Do miski wsypać mąkę, cukier i cukier wanilinowy. Wymieszać. Do suchych składników wlać ocet i olej kokosowy. Na koniec dodać napój roślinny z drożdżami i … Czytaj dalej Bezglutenowe i wegańskie pączki z powidłami